Workshop - Levende sjømat  

Den 10. september samlet aktører fra flåte, kjøpere, FoU og andre næringsaktører seg i Båtsfjord for en workshop om levende sjømat. Arrangementet, initiert av Cod Cluster, Nofima, Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF) og Norges Råfisklag, hadde fokus på hvordan vi kan øke volumet av levende sjømat.

Diskusjonens kjerne var det synkende volumet av levende sjømat, og hvordan dette kan økes. Det ble blant annet diskutert hvordan direkteleveranser av levende hyse kan være et viktig verktøy for å sikre høyere kvalitet. For å oppnå dette må vi forbedre evnen til å holde hysen levende over tid og utvikle bedre veiessystemer og regelverk som sikrer nøyaktig veiing og kvalitetsvurdering av levende fisk.

Levende fisk har et stort potensial for økt fiskevelferd – et viktig aspekt for fremtidige markedskrav. Innspillene fra workshopen blir nå bearbeidet videre, og nye diskusjoner vil finne sted på Nofimas levendeseminar i Tromsø den 6. november.

Styreleder i Cod Cluster, Ørjan Nergård, innleder seminaret.

NYHETSARKIV

Forrige
Forrige

Norsk oppdrettstorsk tar sikte på det amerikanske markedet

Neste
Neste

Studietur til Brussel