Kystens Hus i Tromsø - Mangfoldig utstilling om kystnæring og blå sektor
Foto: Utstilling Kystens Hus
Kystens Hus målsetter å være et kompetansesenter som bidrar til synlighet og formidling av hva kysten har å tilby innenfor sjømat, kystkultur, forskning, innovasjon og utvikling. Gjennom 2025 har det blitt gjort oppdateringer i utstillingen "Utforsk Sjømat" i 2 etg. som er laget av Glø AS i samarbeid med Stiftelsen Kystens Hus. Utstillingen er utviklet for å engasjere skoleelever, lokalbefolkning og turister, og da utstillingen skulle få seg et løft var det en naturlig del å ta inn oppdrettsfisk i tillegg til villfisken siden oppdrettsnæringen er en viktig del av den nordnorske kystnæringen. Også oppdrettstorsken har kommet med.
Utstillingen har bl.a. blitt oppdatert med blant annet mer fokus på bærekraft, samt blitt tilpasset det nye innholdet til de nyere målene i læreplanen for 12-åringer.
Nå kan publikum sammenligne villfisk og oppdrettsfisk, og reflektere over ressursbruk gjennom oppgaver – fra å beregne CO₂-utslipp med vektposer til å oppdage hvor mye vann som går med til ulike typer matproduksjon.

