Brev fra praksisstudent  

Foto: Ola Kornør og medstudent Lilo, på lokalitet til Ode

Brev fra praksisstudent  

  

Jeg har vært tre uker i studentpraksis hos Cod Cluster, og her er en kort oppsummering av de tre ukene. 

  

Første uka var jeg i Båtsfjord sammen med Ørjan og Ronny. Det startet med bedriftsbesøk hos Båtsfjordbruket, sentralfryselageret, Barents Skipsservice og Lerøy sin filetfabrikk – en effektiv måte å skjønne at ting skjer i et helt annet tempo enn på skolebenken. Resten av uka ble det en del møter sammen med Cod Cluster og deres samarbeidspartnere. Høydepunktet var møtet i Båtsfjord Handelstands Fiskerigruppe, hvor lokalpatriotismen var så sterk at jeg et øyeblikk vurderte å melde flytting. 

  

Uke to var hos torskeoppdretteren Ode i Ålesund. Jeg og medstudent Lilo holdt oss på 

hovedkontoret og snakket med folk fra fôr, sosiale medier, salg, marked og settefisk. Vi 

jobbet ikke i vanlig forstand, men fikk et opplegg som ga god innsikt i bedriften. I løpet av uka var vi også innom slakteriet, fikk en omvisning på brønnbåten og prøvde oss litt med sløying av fisk – en opplevelse jeg kommer til å huske, og som Lilo nok ikke blir å glemme, etter at han bokstavelig talt fikk smaken på galle. En av de siste dagene fikk vi være med på et fiskehelsekurs, som raskt minnet oss på at oppdrett ikke bare er PowerPoint og kaffe. 

  

Uke tre startet i Bodø sammen med Maiken, hvor vi deltok på Kvale Seafood Week – et 

arrangement med høyt tempo, mye fagprat og en særdeles god sushi-lunsj. Tirsdagen var roligere, før turen gikk videre til Oslo. Der deltok vi på fagsamlingen for torskeoppdrett onsdag og torsdag, og fikk høre fra folk som lever og puster dette hver dag. 

  

Alt i alt har det vært tre fine uker. Jeg sitter igjen med at hverdagen består av flere møter enn jeg tør telle, at vafler er viktig både i Øst-Finnmark og i Ålesund, og at tilgangen på gratis kaffe er god. Praksisukene har vært en lærerik, givende og positiv opplevelse. Jeg har møtt flinke folk, sett næringa fra nye sider og fått et innblikk jeg aldri kunne fått fra et klasserom. 

Hilsen Ola Kornør, Fiskerihøgskolen i Tromsø.

Forrige
Forrige

Havland AS feirer 25 år med stolthet og samhold 

Neste
Neste

Ministeren åpnet fagsamling for torskeoppdrett i Oslo