Aqua Nor 2023

Aqua Nor ble på sedvanlig vis avholdt i Trondheim i slutten av august. Gjester kunne besøke mange ulike leverandører til havbruksnæringa, i tillegg til mange spennende og faglig gode foredrag.

Camilla Beck, markedsdirektør i Norges sjømatrådet, fortalte hvordan den norske oppdrettstorsken ble tatt imot til bruk i sushi av kokker i Japan og Korea. 

Flere av Cod Clusters medlemmer var til stede under messedagene, både som utstillere, foredragsholdere og gjester. Blant annet presenterte Ove Johansen fra Nofima resultatene etter deres markedstest av oppdrettstorsk på anerkjente kokker i UK og Italia. Konklusjonen var at den norske oppdrettstorsken falt i smak, både på smak og tekstur, så gjenstår det å se om kokkene faktisk vil sette oppdrettstorsken på menyen sin. 

Sjømatrådet har sammen med Cod Cluster og flere av våre medlemmer presentert oppdrettstorsken som sushi-råvare for kokker i Japan og Korea, og Camilla Beck, markedsdirektør i Sjømatrådet presenterte resultatene derfra. 

Ove Johansen fra Nofima presenterte resultatene fra markedstesten av oppdrettstorsk mot kokker i UK og Italia. 

Messa var som alltid preget av god stemning, og det sosiale fortsatte for mange utover kvelden etter endt messedag.

 

NYHETSARKIV

Forrige
Forrige

Nytt styre i Cod Cluster

Neste
Neste

Gode Hoder Sammen For Økt Utnyttelse Av Råstoff – 19. september