Medlemsmøte Torskenettverket 7-8 juni
7 og 8 juni hadde Torskenettverket medlemsmøte i Ålesund hvor nesten 100 personer deltok. Møtet fant sted i lokalene til Ode som er et lokalt oppdrettsselskap for torsk.
Torskenettverket arrangerer medlemsmøter på vegne av nettverket for å skape en arena hvor bedrifter som har felles interesse for torskeoppdrett kan møtes. Under medlemsmøtet ble det holdt flere spennende presentasjoner fra de ulike medlemsbedriftene noe som gir en verdifull kunnskapsutveksling og muligheten til å lære av hverandre. «Det er viktig å samles og muligheten til å bli bedre kjent, og bygge nettverk. Vi er en næring som er avhengig av at aktørene samarbeider, og disse samlingene er et godt bidrag til dette, sier Rune Eriksen, styringsgruppeleder i Torskenettverket»
Det var Ode som inviterte nettverket til Ålesund og inn i sine nye lokaler midt i hjerte av byen. Det ble holdt flere felles presentasjoner, men også separate sesjoner. «Vi valgte å dele inn i tre ulike parallellsesjoner både for å skape rom til å samle de som er spesielt interessert i de ulike temaene og legge til rette for gode konstruktive samtaler, men også for å effektivisere dagen. Det har vært et stramt men lærerikt program, sier prosjektleder Keven Vottestad» De ulike sesjonen var delt inn slik:
Bærekraftig nasjonal standard nøter til torskeoppdrett.
Marked og merkevarebygging.
Nasjonal bransjestandard for settefisk i torskeoppdrett.
I tillegg ble det tatt flere beslutninger i nettverket. Torskenettverket har i løpet av det siste året gjennomført en strategiprosess for norsk torskeoppdrett og Torskenettverket for perioden 2023 til 2030. Strategien ble vedtatt på medlemsmøtet i Ålesund, som omhandler blant annet hvordan vi i nettverket ønsker å kommunisere med omverden om alle forskningsprosjekter som er igangsatt, hva som skjer i næringen og bidra med å dele erfaringer og fakta. Nettverket jobber i tillegg med en informasjonskampanje som skal kjøres i gang sommeren 2023.
Medlemmene i nettverket var veldig fornøyde med strategien, og nettverket skal nå i gang med å utforme veikart for store sentrale prosjekt i perioden. Ifølge strategien skal Torskenettverket videreføres etter at prosjektperioden finansiert av Innovasjon Norge er gjennomført.
Fra høsten 2023 ble det besluttet at Torskenettverket skal fusjoneres med klyngen Cod Cluster. Det har vært diskutert to ulike modeller for videreføring, enten en egen organisasjon eller fusjon med sjømat klyngen Cod Cluster. Styringsgruppen hadde en grundig behandling av fusjonen, i møtet 23. mai og anbefalte overfor medlemsmøtet å gå i fusjon med Cod Custer. Medlemmene besluttet i møte å gå inn for innstillingen fra styringsgruppen og beslutningen er nå et faktum. «Vi ser frem til å inngå et tettere samarbeid med Cod Cluster også for å vise at vi står sammen om åutvikle stabil helårig råstofftilgang for mer helårig produksjon og flere attraktive helårige arbeidsplasser langs kysten, sier Keven Vottestad.»
Onsdags ettermiddag tok MS Gabriele oss med ut på sjøen for å se på ett av oppdrettsanleggene til Ode, Alida som ligger i Volda. Ombord på båten ble det servert et nydelig måltid av nettopp oppdrettstorsk fra Ode. Det var kokken Bjørn Holte som sto for meny og matserveringen. Ute på anlegget fikk medlemmene muligheten til å dra ut på merdkanten for å se på oppdrettstorsken.
Torsdag fikk nettverket en digital omvisning på slakteriet til Hofseth som er slakteriet Ode bruker til sin oppdrettstorsk. Videre ble det holdet flere presentasjoner og rom for mingling før hjemreise. «Det er viktig med sosialisering og muligheten til å bli bedre kjent og bygge nettverk. Det er det som er noe av hensikten med slike møter, sier Rune Eriksen».
Torskenettverket ønsker å takke Ode for gjestfriheten og et godt gjennomført møte i Ålesund. Vi ser frem til neste samling.














