Til Båtsfjord for å sikre økt utnyttelse av restråstoff

Før påsken tok administrasjonen til fiskerihovedstaden Båtsfjord. Målet med turen var å få et innblikk i hvordan håndteringen av restråstoff praktiseres.

Geir og Petter fra administrasjonen har vært på bedriftsbesøk, intervjuet lokale aktører og fått omvisning på fabrikker. I løpet av besøket har vi fått drøftet viktige temaer som kvalitet, alternativ utnyttelse, proteinhydrolysat, andre markeder og beste praksis. Observasjonene og intervjuene skal brukes i prosjektet - "Kompetanseheving: Verdipotensial og best praksis".   

  

Sterkt Cod Cluster i Båtsfjord  

I Båtsfjord finner man flere av Cod Cluster sine medlemmer, og i løpet av turen til Båtsfjord fikk vi besøkt flere av dem. Vi har blant annet besøkt Roald Knudsen fra Liholmen Produksjon, Frank Kristiansen fra Sentralfryselager som representant for Fiskerigruppa i Båtsfjord og Per Gunnar Hansen fra Lerøy.   

Cod Cluster har også et eget kontor i Båtsfjord, og vi tok selvfølgelig en tur innom for å hilse på vår kollega Ronny som sitter her. Vi har vært i kontakt med Båtsfjordbruket, Embla og Seapoint for senere intervju og prosjektmyldring.  

Det er et stort engasjement i klynga for å øke utnyttelsen av restråstoff, og det samme engasjementet finner man også i Fiskerihovedstaden Båtsfjord. De lokale aktørene var veldig opptatt av å finne gode løsninger på hvordan man kunne få økt verdi og videreforedling av restråstoff til humant konsum. Generelt ser man at flere ønsker å ta vare på og utnytte mer av restråstoffet selv.  I løpet av turen har vi fått mange gode innspill til større prosjekt som partnerskapet kan jobbe med for å øke utnyttelsen av restråstoff.   

I Cod Cluster er vi alltid åpne for nye prosjektideer. Har du innspill på prosjekter som kan bidra til å øke utnyttelsen av restråstoff i hvitfisknæringa? Ta kontakt med Petter@egga.no  

 

Forrige
Forrige

Nytt medlem i Cod Cluster; Oso-Maritim AS 

Neste
Neste

Reisebrev fra Boston