Familien Igland overtar Havlandet sin virksomhet

Oddgeir Igland og Per Nødseth med familier selger seg ned i Fjord Base Holding AS når Ancala Partners kjøper majoriteten av aksjene.  Eierne har samtidig med salget kommet til et veiskille hvor familien Igland har valgt å styrke sin satsing på oppdrett ved å overta hele Havlandet Havbruk sin virksomhet knyttet til landbasert oppdrett og videre avl av torsk og andre arter. Familien Nødseth har på sin side valgt å reinvestere sammen med Ancala i basevirksomheten.

Oddgeir (WIS) og Per (Semi) har bygget opp basen på Botnaneset fra starten på 1980-tallet til det den i dag er: Norges største forsyningsbase for olje/gass-virksomhet på norsk sokkel, samt en viktig arena for omstilling fra olje til fornybare ressurser i tråd med dagens behov for omstilling. Det gode samarbeidet fortsetter selv om man har valgt å vektlegge ulike veier for fremtiden. Det er inngått langsiktige avtaler om leveranse av tjenester mellom de ulike selskapene, hvor samarbeid om økonomi, IT og stabsfunksjoner fortsetter som i dag. 

«Semi ser fram til å bidra videre til vekst og utvikling på Fjord Base i samarbeid med Ancala. Ancala er en solid og kompetent aktør som i tillegg vil tilføre finansiell styrke til framtidige satsinger på basen. Semi gleder seg over å kunne realisere deler av de verdiene som er skapt på Fjord Base gjennom et langt og fruktbart samarbeid gjennom snart 40 år. Deler av verdiene vil bli øremerket til å skape ny aktivitet og nye arbeidsplasser i Florø. Vi gleder oss også til å følge og heie på den videre utviklingen i Havlandet.» 

«Familien Igland ser frem til å kunne legge bak seg en lang og intens salgsprosess, og nå ha fullt fokus på fremtiden og lokal verdiskaping. Vi vil benytte anledningen til å takke familien Nødseth for et suksessrikt eventyr gjennom over 40 år med næringsutvikling i Florø, og vi er overbevist om at Semi sitt partnerskap med Ancala vil fortsette å utvikle basevirksomheten i en positiv og bærekraftig retning. Gjennom våre visjoner for landbasert oppdrett ser vi en rekke synergier som vil holde oppdrett- og basesatsning sammen også fremover.»  

Oddgeir Igland: «Florø-samfunnet og omegn skal komme godt ut av denne realiseringen. Ancala er en langsiktig og kapitalsterk ny majoritetseier av forsyningsbasen, noe som må til for å møte fremtidens krav til omstilling og bærekraft. Vi skal gjennom WIS og Havlandet Gruppen fortsette våre investeringer gjennom landbasert oppdrett for å sikre økt aktivitet og flere arbeidsplasser til Florø og regionen rundt. Fremtiden er spennende, og vi ser frem til å møte den!»

Prosessen med salg innebærer også at INC GRUPPEN ikke lenger vil bestå som samlende enhet for selskapsstrukturene siden det felles eierskapet har opphørt. Endringer vil bli annonsert i god tid før de blir iverksatt.

Transaksjonene ble effektive den 17. mars 2023 og fra det tidspunkt er de nye eierstrukturene i Fjord Base Holding AS og i Havlandet Havbruk AS tredd i kraft. Ledelsen av disse selskapene vil være tilnærmet de samme fremover for å sikre kontinuitet og minst mulig endringer.

Kontaktpersoner:         

Havlandet Havbruk AS:            Oddgeir Igland (+47 918 010 34)

WIS Gruppen:                          Bjørn Inge Igland (+47 913 79 696)

Semi AS:                                  Anders Nødseth (+47 906 35 943)

Se egen pressemelding eller Firdaposten for Ancala sitt kjøp av majoriteten av aksjene i Fjordbase Holding AS

Foto: Havlandet Marin Yngel

Forrige
Forrige

LofotFishing 2023

Neste
Neste

Fagdag: prosessvann, bærekraftkrav og arealkonflikt