Cod Cluster-administrasjonssamling i Båtsfjord

7.- 8. april var administrasjonen i Cod Cluster samlet i Båtsfjord for å besøke flere av våre medlemsbedrifter og planlegge driften av resten av dette halvåret. Vi var så heldige å ha med oss tre studenter fra Fiskerihøgskolen som hadde vunnet en “all-inclusive”-tur til Båtsfjord.  

7- 8 april var administrasjonen i Cod Cluster samlet i Båtsfjord for å besøke flere av våre medlemsbedrifter og planlegge driften av resten av dette halvåret. Vi startet dagen med en presentasjon av Båtsfjord og møte tre studenter fra Fiskerihøgskolen som hadde vunnet "all-inclusive"-tur til Båtsfjord. Studentene ble med oss på store deler av dagen. Første bedrift vi besøkte var BEWI Food som lager emballasje til sjømatnæringen og har fokus på innovative løsninger. Her diskuterte vi fremtidens emballasje, hvordan skal vi forholde oss til de nye EU-reglene og hvordan skal den nye gjenbrukbare emballasjen se ut. I tillegg fikk vi omvisning i BEWI sine lokaler og lager. Videre besøkte vi Båtsfjordbruket hvor Ketil Pettersen holdet en presentasjon som Insula-konsernet, Båtsfjordbruket og deres næringskjede. Som en del av Båtsfjord-opplevelsen fikk vi servert superdelikat torske-lunsj levert av Båtsfjordbrygge. Etter besøket på Båtsfjordbruket tok vi turen ut på merdkanten hvor vi besøkte den levendelagret torsken hos Lerøy. Videre besøkte vi Embla sitt fisketørkeri hvor vi fikk en omvisning i produksjonslokalene og vi fikk smake på et innovativt produkt som vi snart kanskje kan finne i butikkhyllene. Disse produktene er noe vi jobber med i vårt Kapatult-node-program. Dagen ble avsluttet med at vi fikk være med på medlemsmøte i Fiskerigruppa, og hvor vi fikk servert en nydelig bacalao. I tillegg fikk vi oppleve den fulle finnmarksopplevelsen ved å bli værfast et døgn. Alt i alt en innholdsrik og informativ tur til Båtsfjord - Fiskerihovedstaden!

Forrige
Forrige

Vi bør ha som mål å bruke 100% av hver eneste fisk

Neste
Neste

Norcod var vertskap for viktig besøk: Fremtidig sertifisering av torskeoppdrett