Elektronisk journal presenteres på FHFs fagdag 6.mars

Cod Cluster er initiativtaker og delfinansiør til et prosjekt der man skal utvikle et journal- og rapportsystem til bruk innen levendelagring av torsk.

Tidligere har denne journalen vært ført i excel, og sendt som vedlegg til Fiskeridirektoratet som skal gjennomgå denne dataen. Denne løsningen har vært tidkrevende og vanskelig, både for myndigheter og næringa. Derfor ble det innført et krav i dispensasjonsordninga for levendelagring av torsk i inntil 20 uker, om at det skulle utvikles en elektronisk løsning for journalføring og rapportering. Dette systemet er nå utviklet i samarbeid med Capia AS og Egga Utvikling AS, gjennom finansiering av Cod Cluster, FHF og Råfisklaget med godkjenning fra Nærings- og fiskeridepartementet. 

 Journalsystemet er nå klar til bruk for levendelagringssesongen 2024, og prosjektet, samt prosessen bak vil bli presentert ombord på Helmer Hanssen under FHFs fagdag 6.mars. Innlegget vil bli holdt av Nicklaes Thomsen, senior prosjektleder hos Egga Utvikling og klyngekontakt for arbeidsområde levende fisk hos Cod Cluster. Innlegget vil fokusere bakgrunn for prosjektet og hva næringa i samarbeid med virkemiddelapparatet og myndigheter kan få til. 

I tillegg til at “Elektronisk journal”-prosjekt vil bli presentert, vil også Mats Isaksen fra Linken næringshage presentere Cod Cluster-prosjektet “Automatisk mating av produksjonsmaskiner”.  

 Du finner hele programmet til fagdagen her.  

NYHETSARKIV

Forrige
Forrige

Reisebrev fra Boston

Neste
Neste

Straks klart for årets Skreikonferanse på Myre