Levende lagring
Fiskeindustrien i deler av Norge er svært sesongstyrt på grunn av begrenset tilgang på råstoff. Mange steder langs kysten har man kun aktivitet i fiskeindustrien i fem til åtte måneder av året. Levendelagring i merd kan strekke sesongen og gi høyere kvalitet på fisken. Levendelevering til kai er også viktig bidragsyter til økt kvalitet på landet fisk.
Våre mål: Innen 2026 skal volumet som settes i merd/steng eller leveres levende over kai, tredobles fra dagens nivå, fra 8000 tonn til 24 000 tonn.
Hvordan jobber vi for å nå dem?
Levendebonus
Teknologiutvikling
Samarbeid i næringen og forvaltning for å finne løsninger.
Kompetanseheving i næringen.
Arbeidsgruppeleder:
Geir Wilhelm Wold
Sigerfjord Innovasjonssenter
Klyngekontakt
Nicklaes Damkær Thomsen
T: +47 908 93 795
E: nicklaes@egga.no