Bearbeiding

Arbeidsgruppa jobber med å optimalisere alle prosesser innen bearbeiding med mål om økt utnyttelse og lønnsomhet. Herunder kommer også utvikling av fryse- og tineteknologi, automatisering av produksjonsprosesser og forbedring av infrastruktur og logistikk.

Mål: Bearbeidingsgrad av hvitfisk skal økes fra 50 % til 60 % innen fem år. Dette tilsvarer ca. 40 000 tonn torsk, sei og hyse. 
Vi skal nå målet ved å ta i bruk mer levende levert råstoff og tredoble bruk av frossent råstoff inn i produksjonen.

Hvordan jobber vi for å nå dem?

  • Varestrømsanalyse – lage et bilde av hvor varestrømmen går i dag og hvordan det påvirker verdiskapingen. Dette blir verktøyet for fremtidens bearbeiding

  • Automatisering av sløyeprosess - utrede potensial for hel- eller delautomatisering av sløyeprosessen for større effektivitet og bedre kvalitet, inkl bruk og sortering av restråstoff.

  • Tine HUB – Optimalisere innfrysing og tining av fisk for å oppnå best mulig kvalitet og økt bruk av frossent råstoff til bearbeiding.

  • Kvalitet - gjennom hele verdikjeden skal være et mål for Cod Cluster og hele næringen. Bevissthet fra halet, via fiskevelferd og håndtering. Kvalitetsforbedring gir økt verdiskapning.

Arbeidsgruppeleder:
Frank Kristiansen
Båtsfjordbruket AS

Klyngekontakt
Ronny Isaksen
T: +47 948 45 622
E: ronny@codcluster.no



Forrige
Forrige

Torskeoppdrett