Bearbeiding
Arbeidsgruppa jobber med å optimalisere alle prosesser innen bearbeiding med mål om økt utnyttelse og lønnsomhet. Herunder kommer også utvikling av fryse- og tineteknologi, automatisering av produksjonsprosesser og forbedring av infrastruktur og logistikk.
Mål: Bearbeidingsgrad av hvitfisk skal økes fra 50 % til 60 % innen fem år. Dette tilsvarer ca. 40 000 tonn torsk, sei og hyse.
Vi skal nå målet ved å ta i bruk mer levende levert råstoff og tredoble bruk av frossent råstoff inn i produksjonen.
Hvordan jobber vi for å nå dem?
Varestrømsanalyse – lage et bilde av hvor varestrømmen går i dag og hvordan det påvirker verdiskapingen. Dette blir verktøyet for fremtidens bearbeiding
Automatisering av sløyeprosess - utrede potensial for hel- eller delautomatisering av sløyeprosessen for større effektivitet og bedre kvalitet, inkl bruk og sortering av restråstoff.
Tine HUB – Optimalisere innfrysing og tining av fisk for å oppnå best mulig kvalitet og økt bruk av frossent råstoff til bearbeiding.
Kvalitet - gjennom hele verdikjeden skal være et mål for Cod Cluster og hele næringen. Bevissthet fra halet, via fiskevelferd og håndtering. Kvalitetsforbedring gir økt verdiskapning.
Arbeidsgruppeleder:
Frank Kristiansen
Båtsfjordbruket AS
Klyngekontakt
Geir Johnsen
T: +47 416 32 326
E: geir@codcluster.no