Én fiskeart – én fasit?
Felles forståelse av spiselig andel og omregningsfaktorer i sjømatnæringen
Foto: Frank Kristiansen, Båtsfjordbruket
Ulike tolkninger av spiselig andel og omregningsfaktorergjør det vanskelig å sammenligne tall, dokumentere klimafotavtrykk og beregne matsvinn på en troverdig måte. Det er et behov å skape større enighet rundt begrepet samt opprette et bedre tallgrunnlag som i større grad speiler realiteten i industrien.
Prosjektet Analyse av spiselig andel av fisk og kartlegging av mengder norsk restråstoff eksportert med hovedprodukthar som mål å utvikle en felles veileder og tallgrunnlag som hele næringen kan stille seg bak.
SINTEF Ocean inviterer til dialog om ta og ha en mulighet for næringen å påvirke veien videre.
Innhold:
•Bakgrunn og tidligere arbeid – Magnus Stoud Myhre, SINTEF Ocean
•Hva legger man inn i begrepet spiselig andel? – Shraddha Mehta, SINTEF Ocean
•Spørsmål og diskusjon
Bli med på møtet her

